Nuffnang Ads

Kalau Berani Klik Iklan Ni ...!

Apesal Widget

Saturday, May 12, 2012

Widget untuk Mencantikkan Blog




Korang dah ada blog? Tapi blog korang tak ada benda yang menarik? Kalau korang nak tutorial cantikkan blog, pasangkan widget untuk jadikan blog lebih menarik dan cantik. Tapi elakkan dari masukkan widget terlalu banyak sampai loading blog jadi lambat.

Bila nak loading blog terlalu lama akan menyebabkan pelawat lebih cepat untuk tinggalkan blog kita. Ingat, loading blog memainkan peranan untuk lebih mesra SEO. Seboleh-bolehnya kurangkan javascript sebab javascript la yang jadikan blog lembab macam kura-kura.^_^.




Saya cuma senaraikan widget blog untuk korang masukkan dalam blog tapi tak suruh masuk kan semua ok..^_^.


Antara widget yang boleh anda masukkan seperti di bawah:


Senarai Widget Blog:

Rating - http://www.blogorator.com

Form ke Email - http://www.emailmeform.com

Chatbox - http://www.cbox.ws

Shoutmix - http://www.shoutmix.com

Favicon - http://www.deviantart.com

Feedjit - http://feedjit.com

Flag Counter - http://s03.flagcounter.com

Jam dan Tarikh - http://www.widgetbox.com

LinkWithin – http://www.linkwithin.com

Map - http://www.feedmap.net

Mybloglog - http://pub.mybloglog.com

Free Domain - http://www.zonestraits.com

Jumlah Visitor - http://www.amazingcounter.com  (Jumlah pelawat yang dah melawat blog kita)

Waktu Solat - http://www.waktusolat.net

Online User - http://www.widgeo.net (Nak tengok berapa orang tengah online kat blog kita)

Feedburner - http://feedburner.google.com

Iklan Nuffnang - http://www.nuffnang.com.my (Boleh buat duit dengan menulis blog)

Iklan Advertlerts: http://www.advertlerts.com (Boleh buat duit dengan menulis blog)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang Ads