Nuffnang Ads

Kalau Berani Klik Iklan Ni ...!

Apesal Widget

Sunday, May 20, 2012

Senarai pemain video terbaik ( TOP 5 )

Terdapat banyak perisian untuk memainkan video di internet. Walaupun secara asalnya, Windows anda telah mempunyai Windows Media Player atau Windows Media Center. Tapi malangnya, tidak semua video boleh dimainkan. Contohnya .mkv atau .rmvb. Namun terdapat perisian alternatif yang jauh lebih hebat dari Windows Media Player. Dibawah merupakan antara pemain video yang terbaik.1) VLC Media Player

Perisian ini adalah percuma dan sumber terbuka. Selain boleh dipasang di dalam Windows, ia turut boleh digunakan pada Linux dan Mac.


2) Realplayer

Perisian ini juga adalah percuma. Perisian ini sudah lama di arena internet. Rasanya awal zaman Windows XP perisian ini sudah wujud. Untuk pengetahuan ini, syarikat inilah yang membangunkan format .rmvb


3) KMPlayer

Perisian ini juga adlaah percuma dan menyokong banyak format video. Perisian ini berasal dari korea dan mempunyai antaramuka yang menarik.


4) Windows Media Player Classic

Perisian ini bukan Windows Media Player versi klasik. Ia hanya pada nama. Malahan Microsoft bukan pembuat perisian ini. Banyak juga format video boleh dimainkan mengunakan pemain ini. Lagipun ia amat sesuai bagi komputer berspesifikasi rendah.

5) GOM Player

Merupakan perisian percuma dan ringan untuk digunakan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang Ads