Nuffnang Ads

Kalau Berani Klik Iklan Ni ...!

Apesal Widget

Wednesday, May 30, 2012

How to edit your Infrared photos

How to edit your Infrared photos, (model - outdoor)

*for Infrared FireWorms v5b / Dibyo's full infrared / Harlim's v3 / Hoya R72 / Cokin 007

The "plus-point" for infrared in model-human photography are we can decrease/avoid the "un-wanted" colour, so our eyes will easily catch the POI when we capture the picute. So after we mastering "how to make the skintone" it's very crucial to mastering the next lesson, controling the environment tonal.

It's depend on you, everyone has different taste on what their making of. For this time, I'll show you my style

important point in my style :
consept must be suitable with the tone.
i'm not the type, who made "rojak" or "dangdut" (colourful) with their picture, coz in my humble opinion, it just make our eyes bcm blur while seeing the picture..and sometimes it makes us asking "where is the POI?" Infrared isn't only about the weird-tone rite?

Harga Samsung Galaxy S3


Harga rasmi Samsung Galaxy S3 di Malaysia adalah RM2,199-RM2,200 bergantung pada lokasi penjualan. Buat masa ini Celcom, Maxis dan Digi sudah mula menawarkan Samsung Galaxy S3 di laman web mereka masing-masing.

SPESIFIKASI DAN KELEBIHAN SAMSUNG GALAXY S3


Samsung telah melancarkan telefon pintar generasi masa depannya sekurang-kurangnya sehingga penghujung tahun ini — Galaxy S3 - pada 3 Mei lepas.

Samsung Galaxy S III


Peranti ini mempunyai paparan 4.8 inci dan beroperasi pada Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) dan dijangka untuk tiba di Malaysia pada awal Jun depan (145 buah negara lain akan menerimanya pada penghujung Mei). Akan ada dua pilihan warna yang ditawarkan iaitu biru gelap atau putih dipanggil - Pebble Blue dan White Marble - walaupun lebih banyak pilihan telah dijanjikan. Harga runcit masih tidak didedahkan namun ia mungkin sekitar RM2,000 (mungkin tidak lebih RM2,100).

Monday, May 28, 2012

Maksud BRRIP, DVDRIP, CAM, Workprint, PPVRip, DVDSCR, R5/R6, DVDRip, HDTV, BRRip

Hari ini admin just nak cakap pasal perbezaan "BRRIP, DVDRIP, CAM, TS etc" ni lah. Manalah tau dapat tambahkan trafik blog ni..

kalau korang jenis kaki download movie macam admin ni, pasti korang pernah baca sesetengah movie tu ada tulis brrip @ dvdrip @ r5 dan yang lain-lain lagi lah. betul tak? kalau korang tak pernah men-download pun, pasti korang pernah baca ayat-ayat ini di belakang nama filem-filem yang korang simpan tu, kan?

tapi berapa ramai sangatlah yang tahu apa bendanya dvdrip, brrip apa semua ni. yang kaki download movie macam admin ni maybe tahu lah kot? sebenarnya ianya adalah penanda aras kualiti bagi sesuatu movie tu.

so, admin nak terangkanlah apa maksud kata-kata ni sebelum korang main download je movie yang baru di letak dalam laman web tu ek. nanti sia-sia je habis bandwidth sebab download movie berkualiti video macam puih. HAHA.

Contoh Gambar CAM

CAM - maksudnya dirakam terus dari dalam panggung menggunakan handphone atau perakam video tu. tu sebab boleh dengar bunyi orang gelak2 + kualiti gambar sangat teruk. HAHA.

Wednesday, May 23, 2012

Tingkatkan Tahap Privasi Anda Ketika Melayari Internet


Jika anda membuat sesuatu carian dengan kata kunci, tetapi tidak mahu hasil kata kunci tersebut didedahkan melalui iklan dan sebagainya, apa kata kalau anda cuba enjin carian paling selamat iaitu startpage.com.

ANTARA KEBAIKAN STARTPAGE IALAH..!

Startpage menawarkan anda keputusan carian web dari Google secara privasi!

Apabila anda mencari dengan Startpage, kami mengeluarkan semua maklumat mengenal pasti dari pertanyaan anda dan mengemukakan ia tanpa nama ke Google pada diri kita sendiri. Kami mendapat keputusan dan kembalikan mereka kepada anda dalam privasi jumlah.

Monday, May 21, 2012

Fungsi Tombol-Tombol Keyboard pada Ms. Excel



    Diatas permintaan " onlajer " dalam entry yang lepas..kali ini Admin akan bercerita tentang Fungsi Tombol-Tombol Keyboard pada Ms. Excel




    Komen dari entry yang lepas






    Disini Admin Sertakan Keys/Tombol nya  -:

    Fungsi Tombol-Tombol Keyboard pada Ms. Word




    Untuk memudahkan bekerja dengan Microsoft word baik Ms Word 2003 atau Ms Word 2007, dapat digunakan key/tobol dari keyboard yang fungsinya sama dengan toolbar pada jendela Ms Word.
    Berikut adalah fungsi-fungsi perintah Ms Word pada Keyboard ;

    Sunday, May 20, 2012

    Senarai pemain video terbaik ( TOP 5 )





    Terdapat banyak perisian untuk memainkan video di internet. Walaupun secara asalnya, Windows anda telah mempunyai Windows Media Player atau Windows Media Center. Tapi malangnya, tidak semua video boleh dimainkan. Contohnya .mkv atau .rmvb. Namun terdapat perisian alternatif yang jauh lebih hebat dari Windows Media Player. Dibawah merupakan antara pemain video yang terbaik.

    Mark Zuckerberg Kahwin


    Sorry lambat sehari..! Mark Zuckerberg dan teman wanita lama pelajar med, Priscilla Chan mendapat status utama semalam sebagai pasangan ideal di hari perkahwinan mereka. Ia diraikan Zuck di laman belakang rumah beliau di Palo Alto. Lihat Zuck siap pakai tie...hehe..sebelum tu.. cuba tengok betul-betul hampir setengah juta orang "like"..

    Saturday, May 19, 2012

    Tutorial Asas Adobe Photoshop: Berkenalan Dengan Photoshop Menu dan Icon (Part 1)



    Skrin Welcome To Adobe Photoshop CS2

    Ini merupakan skrin pertama yang keluar selepas anda tekan pada icon program Adobe Photoshop CS2 di desktop anda.




    Tekan ‘Close’ pada skrin tersebut untuk mula berkenalan dengan Adobe Photoshop CS2 ini.

    Saturday, May 12, 2012

    Widget untuk Mencantikkan Blog




    Korang dah ada blog? Tapi blog korang tak ada benda yang menarik? Kalau korang nak tutorial cantikkan blog, pasangkan widget untuk jadikan blog lebih menarik dan cantik. Tapi elakkan dari masukkan widget terlalu banyak sampai loading blog jadi lambat.

    Bila nak loading blog terlalu lama akan menyebabkan pelawat lebih cepat untuk tinggalkan blog kita. Ingat, loading blog memainkan peranan untuk lebih mesra SEO. Seboleh-bolehnya kurangkan javascript sebab javascript la yang jadikan blog lembab macam kura-kura.^_^.

    Thursday, May 10, 2012

    Rakam Gambar Bumi Pakai I Phone 4 ???


    Gambar bumi yang dirakamkan oleh iPhone dan kamera video


    NEWBURGH, New York - Seorang bapa, Luke Geissbuhler, 40, dan anak lelakinya, Max berusia tujuh tahun mencipta cara untuk merakamkan gambar Bumi yang kelihatan seperti dirakamkan dari angkasa lepas dengan hanya menggunakan telefon pintar iPhone dan kamera video, lapor sebuah akhbar kelmarin.

    Wednesday, May 9, 2012

    Kes Tipu Paling Tinggi Di Mudah.my?



    Seperti yang kita tau mudah.my ni tempat untuk orang iklankan barang-barang untuk jual, sewa, iklan kerja kosong dll. Semua orang boleh iklankan barang-barang dengan mudah semudah nama website tu mudah.my. Memang mudah untuk kita buat iklan, tapi mudah lagi orang nak menipu. Bukan salah website ni tapi salah orang yang nak beli sebab tak berhati-hati.  Di mana-mana pun ada kes kena tipu, cuma paling tinggi di mudah.my. Baca berita kat bawah ni:


    Monday, May 7, 2012

    7 Negara Yang Mempunyai Kelajuan Internet Paling Pantas


    Sebagai pengguna Internet antara faktor utama yang mempengaruhi perkembangannya ialah kelajuan capaian internet.Kalau internet macam siput seperti di Malaysia ni memanglah menyakitkan hati terutama pada waktu-waktu kemuncak dan kawasan yang mempunyai kepadatan pengguna yang tinggi.Bukan nak merendahkan kemampuan negara sendiri tetapi cuba bandingkan dengan negara-negara yang saya sebutkan dibawah dan jika kita berada di sana..dah tentu kita terperanjat kerana dengan hanya satu klik sahaja semuanya akan muncul dengan pantas tanpa perlu menunggu sambil mengorek-ngorek lubang hidung untuk menghilangkan kebosanan.Itu belum kira breakdown servis yang kerap berlaku.

    Friday, May 4, 2012

    Google vs Microsoft: Google Drive Bakal Jatuhkan Microsoft Office



    Google Drive telah menjadi satu ancaman yang besar kepada produk cloud storage lain seperti Dropbox dan Box. Tetapi ia juga menikam terus ke arah perisian perniagaan Microsoft, Microsoft Office.

    Manakala sut aplikasi produktiviti Google, Google Docs (kini dimasukkan ke dalam Drive) dan Apps (bagi perniagaan), telah melangkah setapak dari Microsoft Office, medan perang yang penting bukan aplikasi tapi adalah data. Jika Google boleh pindahkan medan perang ke tempat di mana ia mempunyai tentera yang lebih besar dan senjata yang lebih baik, keseluruhan permainan akan berubah. Google Drive mungkin akan membantu perkara ini berlaku.

    Thursday, May 3, 2012

    Google Drive Dilancarkan, Dapatkan 5GB Percuma Sekarang




    Akhirnya Google telah melancarkan perkhidmatan penyimpanan fail berasaskan cloud iaitu “Google Drive” kepada orang ramai. Perkhidmatan percuma ni boleh digunakan untuk memuat naik, berkongsi, bekerjasama, dan menyimpan semua fail anda secara online.

    Anda boleh memuat naik dan mengakses semua fail anda, termasuk video, foto, Google Docs, PDF dan banyak lagi menggunakan Drive Google.

    Wednesday, May 2, 2012

    Tonton Video Youtube Bersaiz Besar Di Browser




    Selalunya apabila menonton video klip yang menarik dari Youtube, penulis akan memilih saiz full screen. Anda pasti berbuat demikian jugakan?? Tahukah anda bahawa anda boleh melihat video tersebut dengan saiz yang besar hanya di browser sahaja tanpa menggunakan keseluruhan skrin komputer anda. Kurang faham dengan penerangan penulis?? Okey, jom ikut penulis ke langkah seterusnya.

    Secure Wifi Anda!!


    Semakin berkembangnya sistem wireless network, maka begitu jugalah kemampuan sekuriti yang digunakan untuk lindungi wireless daripada diceroboh, seperti biasa, cara-cara untuk mengodam sistem sulit wifi. kali ini, admin akan berkongsi dengan anda bagaimana wifi anda boleh diceroboh dan cara untuk melindungi wifi anda daripada pengodam-pengodam ini. Post ini amat sesuai bagi mereka yang mungkin menggunakan Unify.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Nuffnang Ads