Nuffnang Ads

Kalau Berani Klik Iklan Ni ...!

Apesal Widget

Wednesday, April 4, 2012

Isi Password Pada Pendrive


Tutorial ni sebagai keselamatan pendrive korang terpulang kepada korang laa nak letak password atau tak.
Kot-kot la ada yang private xnak bagi orang lain buka boleh lah try tutorial ni.

  • Cucuk kan pendrive kat lappy korang.Then klik Start ~ Taip dekat search tu BitLocket Drive Encyption ~ Klik Turn On Bitlocket 



  • Tick use a password to unlock the drive dan korang letak lah password kat bawah tu.
  • Next, Klik save the recovery key to a file (Kalau lupa password boleh rujuk balik) next. . 
  • Klik Start Encryption ~ Biarkan sampai complete.
  • Siap !




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang Ads