Nuffnang Ads

Kalau Berani Klik Iklan Ni ...!

Apesal Widget

Thursday, March 22, 2012

10 Tempat Dilarang Tengok Dalam Google Maps




Kita selalu menggunakan Google Maps sebagai rujukan untuk mengetahui sesuatu tempat. Boleh dikatakan seluruh dunia boleh dilihat melalui Google Maps. Dari bandar-bandar besar hinggalah ke kawasan pedalaman yang terpencil. Akan tetapi, tahukah anda bahawa ada 10 tempat di dunia yang dilarang sama sekali dipaparkan dalam Google Maps.

Tempat tersebut adalah;

1. The Royal Residence, Belanda
Royal Palace Amsterdam di Belanda - dipanggil Koninklijk Paleis Amsterdam - menyertai satu senarai panjang tempat-tempat yang dikaburkan dalam Google maps yang berkaitan dengan keluarga diraja Belanda, termasuk Stables Diraja dan satu lagi kediaman yang dipanggil Huis 10 Bosch.

Saturday, March 17, 2012

[Toturial] Asas Seorang Hacker - Part 2

Salam kepada semua pembaca FathiPutera , entry kali ini merupakan sambungan kepada entry saya mengenai asas seorang hacker  . Kali ini FathiPutera ingin menerangkan mengenai cara menyembunyikan IP anda daripada dikesan semasa melayari Internet. Ini untuk menjaga privasi anda(IP) daripada diketahui orang lain,   entry ini bukan sahaja menolong anda menyembunyikan IP anda daripada dikesan, malahan anda dapat melayari laman-laman web yang sebelum ini dibanned oleh  provider Internet anda. Sila lihat gambar dibawah terlebih dahulu :) . Anda nampak proxy??

[Toturial] Asas Seorang Hacker Part 1


Untuk permulaan, iaitu Asas Seorang Hacker , anda perlu mengetahui 5 level Hacker.

  1. Elite
  2. Semi Elite
  3. Developed Kiddie
  4. Script Kiddie
  5. Lamers

Wednesday, March 14, 2012

Galaxy S3 berada di pasaran April ini




LONDON 6 Mac - Telefon pintar Samsung, Galaxy S3 (gambar) akan mula berada di pasaran April ini dengan United Kingdom dipilih sebagai lokasi pertama bagi pelancarannya sempena Sukan Olimpik tahun ini.

Kerosakan Jika Komputer Ditutup Tanpa ShutDown



Kehilangan data pada registry
dimana semasa komputer dalam proses pengendalian atau masih beroperasi, komputer akan mendaftar atau registry komponen komputer yang tersedia ada atau pun applikasi yang telah digunakan, ini akan mengakibatkan komponen atau aplikasi tidak dapat disimpan pada registry, ianya akan mengakibatkan sistem recovery tidak berfungsi sebaiknya.

Sunday, March 11, 2012

Intel Masuki Pasaran Handphone


Intel memasuki pasaran handphone! Tindakan drastik ini satu kejutan terhebat. Dengan itu bertambahlah jenama cip di pasaran telefon bimbit yang sebelum ini di dominasi oleh Nvidia dan Qualcomm.

Cip Intel digunakan buat pertama kali oleh ZTE dan Orange, model cip itu adalah Atom Z2460 dipanggil dengan nama formalnya Intel Medfield. Orange mengeluarkan handphone pertama mereka dipasang Intel Medfield iaitu Orange Santa Clara disasarkan kepada pengguna di United Kingdom dan Perancis.

Dengan pergerakan Intel ke pasaran handphone disertai kemunculan capaian 4G LTE serta Android 4 ICS yang kini semakin memuncak, pengguna jadi lebih bertuah kerana mendapat peranti lebih bagus, lebih laju, lebih berprestasi tinggi. Intel memegang kredibiliti sebagai pengeluar cip terkemuka bahkan menjadi saingan utama pada Nvidia juga AMD.

Acara Mobile World Congress 2012 menjadi saksi kemunculan Intel di arena telefon bimbit, sesuai dengan tema tahun ini iaitu Redifing Mobile.

Spesifikasi Dan Gambaran Awal Samsung Galaxy S3 Dipertontonkan

Nampaknya, walaupun Samsung tidak mengumumkan Galaxy S3 secara rasminya pada Mobile World Congress yang diadakan pada bulan lepas, kini ia dilaporkan, spesifikasi awal peranti tersebut tersebar lebih awal, memperlihatkan apakah yang bakal dibawakan oleh peranti tersebut kelak.

Friday, March 9, 2012

Nokia Lumia 800


CANON 5D mark ii



Pixel : 21.10 megapixel
Image sensor size : 36 x 24 mm

Monday, March 5, 2012

Rakanblog.com Apa Tu ?

Assalamualaikum..

Hari ni FathiPutera bukannya nak menceritakan tentang IT tapi nak menceritakan tentang satu laman web yang sangat berguna kalau nak tambahkan traffic blog dan tambahkan BF Nuffnang .. Laman webnya ialah www.rakanblog.com ....


Sunday, March 4, 2012

DDoS dan Hacker



Apa itu DDoS/DOS
sebelum meperkenalkan apa itu DoS dan DDoS ingin dinyatakan di sini serangan DDoS bukanlah akibat dari virus tetapi ia merupakan satu cara bagi “Hackers” untuk mengelak atau menghalang pengguna yang sah dari mengakses ke computer atau server… DoS adalah singkatan kepada Denial of Service manakala DDoS adalah bermaksud Distributed Denial of Service. kebiasaannya, pengguna hanya perlu menghantar pesanan kepada pelayan untuk mendapatkan pengesahan. Setelah disahkan, pelayan akan menghantar pengesahan kepada pengguna semula. Setelah itu barulah pengguna diberi laluan ke pelayan…

Tingkatkan Sekuriti Password Anda


Kita hanya menggunakan password dengan menggabungkan huruf abjad + nombor sahaja tapi sebenarnya itu tak menguatkan strong password. Anda perlu menggabungkan huruf abjad + nombor + nombor karakter. Contohnya abc!@#$%^123.

Jika anda lihat password contoh yang aku berikan tu mungkin susah nak ingat sebab ia melibatkan nombor karakter. Tapi sebenarnya senang je jika anda menggunakan no. plat kenderaan dan IC anda. Ini adalah contoh sahaja, jika anda ingin gunakan ikut suka hati anda, terpulanglah tapi pastikan anda gabungkan huruf abjad + nombor + nombor karakter untuk memastikan password anda STRONG!

Saturday, March 3, 2012

Tips Menjaga Komputer : Uninstall


Revo Uninstaller



Revo Uninstaller membantu anda uninstall perisian dan membuang program-program yang tidak diingini yang dipasang pada komputer anda dengan mudah. Bahkan jika anda mempunyai masalah menguninstall dan tidak boleh menyahpasang dari "Windows Add or Remove Programs" pada applet panel kawalan.

Friday, March 2, 2012

Google Crome Persilakan Hacker Godam Untuk Hadiah 1 Juta



Google telah berjanji untuk memberikan hadiah wang tunai berjumlah 1 juta kepada penggodam yang berjaya mengeksploitasi pelayar krom pada persidangan keselamatan CanSecWest minggu depan. Chrome merupakan satu-satunya pelayar internet yang tidak mempunyai sebarang rekod eksploitasi sepanjang 6 tahun ia diciptakan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang Ads