Nuffnang Ads

Kalau Berani Klik Iklan Ni ...!

Apesal Widget

Monday, February 6, 2012

Cara Check PageRank Blog Anda ( How to check your PageRank Blog )

Salam.   MARI KLIK SINI
Pagerank? Apa dia pagerank ni Lanun? Kenapa pagerank penting? Pagerank ni sangat penting bagi blogger yang mementingkan trafik sebab trafik tinggi pada blog yang pageranknya tinggi. Dalam kata mudah pagerank ni membawa maksud "tahap popular" sesuatu blog atau website tu pada search engine Google.


Pagerank diukur dengan nombor : dari N/A (tiada data), 0/10 hinggalah 10/10. Pagerank tertinggi adalah 10/10 dan paling rendah N/A. Google akan buat semakan dalam 3 bulan sekali untuk kemaskini semua direktori dalam internet. Bukan mudah untuk naik kan pagerank, tapi tetap ada caranya. Bagaimana nak naikkan pagerank?



Google ni pandang pagerank saja, paras rupa memang dia tak pandang he3. Jaadi blog blog yang mempunyai pagerank tinggi akan mudah tersenarai dalam carian teratas kat Google.com. Confirmlah kalau tersenarai dalam carian teratas mesti la trafik akan mudah masuk.


Napa penting tersenarai kat atas? mesti, sebab kalau searching kat Google kita akan rujuk 1st page result kan? Pagerank adalah satu cara untuk capai semua tu. Penting betul tak? Salah satu cara tambah pagerank dengan tambah backlink, sini ada website baru untuk kita tambah backlink blog.


Jadi, tahap mana pagerank korang? cara check dia? Check pagerank blog anda kat bawah ni, klik dibawah ni yer. Anda akan di directkan ke http://www.prchecker.info/ kemudian masukkan url yang ingin korang check dan tekan "check PR", masukkan captcha word, klik pulak "verify now" after few second PR anda akan muncul.


SINI

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang Ads