Nuffnang Ads

Kalau Berani Klik Iklan Ni ...!

Apesal Widget

Wednesday, February 29, 2012

I PAD 3 TIADA " HOME BUTTON "

Assakamualaikum ..

Tadi FathiPutera searching bekaitan dengan IPad 3 dan terjumpa gambar ni..  I PAD 3 TIADA " HOME BUTTON " 

Monday, February 27, 2012

Saturday, February 25, 2012

10 Penyebab Komputer PC Menjadi Lambat dan Cara Mengatasinya


Pernahkah Anda mengalami, tiba-tiba saja komputer anda menjadi lambat? Tentu sangat menjengkelkan sekali jika menjumpai komputer kita tiba-tiba terseok-seok ketika kita mengoperasikannya. Padahal pekerjaan yang akan kita selesaikan masih menumpuk. Jika demikian, bisa dipastikan komputer anda mengalami gangguan (trouble)dan anda harus segera mencari permasalahannya dan solusi untuk mengatasinya (troubleshooting).
Ada beberapa faktor yang menyebabkan terjadinya “ PC Lambat”. Berikut factor-faktor tersebut dan cara mengatasinya:

Friday, February 24, 2012

Malaysia Lancar Android Phone Bawah RM 500


DMD Mobile Sdn Bhd telah melancarkan smartphone Communicator M3 menggunakan platform Android  Google , disasarkan kepada pengguna pra-bayar dan berharga RM500 atau kurang. Bakal berada dipasaran pada sekitar bulan April 2012..

Saturday, February 18, 2012

Tips Membeli Laptop



Bagi student ataupun bisnesman, korang semua mesti perlukan Laptop ataupun komputer riba untuk siapkan kerja korang. Zaman IT yang makin berkembang sekarang ni kita memang tak terkejar dengan teknologi. Setiap hari ada saja keluaran terbaru. Walaupun setiap kali keluar produk terkini, korang mesti amik tahu aspek-aspek penting sebelum membeli. Antaranya:

10 Tips Menjaga Handphone


1. Jangan Simpan Dalam Poket

Bagi lelaki yang suka menyimpan handphone didalam poket seluar, sebaiknya selepas membaca artikel ini anda akan berfikir dua kali kerana, handphone menghasilkan medan elektrostatik dan elektromagnetik yang mengakibatkan ketidaksuburan lelaki.

Friday, February 17, 2012

Microsoft Lancarkan msnNOW - Berita Hangat Sosial Media

Microsoft telah melancarkan msnNOW, sebuah laman web yang mengumpulkan kandungan dari blog, suapan berita, dan laman media sosial dalam usaha untuk menjadi topik buzz dari seluruh Web di dalam satu tempat.

Tuesday, February 14, 2012

Teknik Photo Manipulation Menggunakan Adobe Photoshop

Photo Manipulation merupakan teknik yang agak susah untuk dipraktikkan jika anda masih lagi baru menggunakan Adobe Photoshop. Teknik ini juga memerlukan anda mempunyai daya imaginasi yang tinggi. Aku pun masih baru dalam mempelajari teknik Photo Manipulation ini.

Teknik Photo Manipulation adalah teknik manipulasikan gambar A dengan gambar B seperti cantuman besar atau cantuman kecil. Dan kesan cantuman ini langsung tidak dapat dikesan oleh anda kerana ianya di-design oleh para designer yang mempunyai bakat yang besar. Hee.. :)

Friday, February 10, 2012

DSLR Terbaru Dilancarkan.


Anda peminat DSLR?
Nikon Corporation telah mengeluarkan model terbaru kamera DSLR iaitu D800 dan D800E. Produk ini telah dilancarkan di Kuala Lumpur.

Gambar di bawah ini menunjukkan dua orang model yang memegang kamera DSLR D800 (kiri) dan D800E.

12 Software Yang Perlu Ada Dalam Komputer Anda

Setiap software semua adalah versi percuma dan tak perlu keluarkan duit sesen pun. Dan ia adalah terbaik yang pernah aku pakai dan guna sekarang. Laptop aku jadi mantop dan smooth je..

1. Software Free Antivirus yang terbaik sepanjang zaman:

Note: Jangan install ketiga-tiga antivirus ini dalam komputer/laptop anda. Ia boleh menyebabkan komputer/laptop anda jadi hang sebab ia akan jadi pening kerana ketiga-ketiga antivirus telah aktif. Install salah satu antivirus seperti diatas. Pastikan juga anda selalu update antivirus anda.

Apple to Announce iPad 3 First Week in March


Apple’s not holding an event in February — strange, unusual or otherwise. But it is holding one in March — to launch its next iPad.

Thursday, February 9, 2012

MyFriends2u.com - Laman Sosial Buatan Malaysia


Adakah anda tahu bahawa selain laman sosial Facebook, terdapat satu lagi laman sosial yang baru melonjak naik di arena internet iaitu MyFriends2u.com. Apakah keistimewaan laman tersebut? Sudah semestinya laman sosial berkenaan telah dibangunkan oleh rakyat Malaysia sendiri iaitu NetXpert Sdn. Bhd.

Google Chrome Kini Telah Dikemaskini Kepada Chrome 17



Anda kini boleh mengemaskini Chrome terbaru iaitu versi Chrome 17 yang baru dikeluarkan pada 8 Februari 2012. Nampak semakin banyak pembaharuan yang telah dilakukan oleh pihak Google terhadap web browser kesayangan mereka ini.

Tuesday, February 7, 2012

Mark Zuckerberg ‘penggodam’

Mark ZuckerbergJUTAWAN dan ketua eksekutif laman sosial terkemuka, Facebook, Mark Zuckerberg menggelarkan dirinya sebagai seorang ‘penggodam.’ Bagi orang biasa, perkataan itu mempunyai maksud jahat, penjenayah yang mencuri-dengar peti suara persendirian atau penjahat tanpa identiti yang melumpuhkan laman web dan memecah-masuk akaun emel.

Monday, February 6, 2012

Cara Check PageRank Blog Anda ( How to check your PageRank Blog )

Salam.   MARI KLIK SINI
Pagerank? Apa dia pagerank ni Lanun? Kenapa pagerank penting? Pagerank ni sangat penting bagi blogger yang mementingkan trafik sebab trafik tinggi pada blog yang pageranknya tinggi. Dalam kata mudah pagerank ni membawa maksud "tahap popular" sesuatu blog atau website tu pada search engine Google.


Pagerank diukur dengan nombor : dari N/A (tiada data), 0/10 hinggalah 10/10. Pagerank tertinggi adalah 10/10 dan paling rendah N/A. Google akan buat semakan dalam 3 bulan sekali untuk kemaskini semua direktori dalam internet. Bukan mudah untuk naik kan pagerank, tapi tetap ada caranya. Bagaimana nak naikkan pagerank?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang Ads