Nuffnang Ads

Kalau Berani Klik Iklan Ni ...!

Apesal Widget

Thursday, December 22, 2011

Cara Hack Skrin Video di Times Square

Dunia hackers terlalu luas. Seringkali pengguna kaitkan hackers dengan komputer sahaja. Namun di sini saya akan tunjukkan bahawa aktiviti hacking boleh berada di mana-mana sahaja termasuk di luar rumah (dalam konteks tidak berada di hadapan komputer). Video di bawah menunjukkan seorang lelaki Asia telah melakukan hacking pada skrin-skrin video di Times Square, New York. Bukan Times Square dekat Bukit Bintang lah. Secara personal, saya amat kagum dengan kretiviti beliau dalam melakukan aktiviti ini. Ia secara tidak langsung dapat membuka minda kita khususnya hackers tempatan dalam mencari idea-idea baru (dalam konteks dunia hacking). Lihat video di bawah sehingga habis.
Beliau telah memasang pemancar (transmitter) pada iphone4 dan merakam video klip (atau boleh juga mana-mana video klip yang diingini). Kemudian pemancar tersebut menghantar video signalkepada video repeater. Seterusnya video repeater akan tindan (overrides) sebarang skrin video yang berhampiran dengannya. That’s very clever. Sebab itulah ramai beranggapan orang Asia adalah lebih bijak dari orang Barat – diperakui kebanyakan orang-orang barat. Tetapi saya melihat bahawa kebanyakan orang Asia yang genius adalah berasal dari negara China, South Korea, dan Japan.
Terdapat respon dari individu yang membuat investigation terhadap ketulenan video hacking di atas. Ini kerana terdapat beberapa kumpulan/individu berpendapatan video di atas adalah palsu (FAKE). Tetapi beliau (investigator) mengatakan video hacking di atas adalah asli dan tidak palsu sama sekali.  So lepas ni, jom kita hack skrin-skrin video di kawasan Bukit Bintang.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang Ads